Extra informatie
Gewicht | 0,045 kg |
---|---|
Afmetingen | 18 × 7,5 × 2,5 cm |
€13,63 ( prijs ex. BTW: €11,26 )
Helicobacter pylori is een bacterie dat zich bij voorkeur nestelt in het menselijke maagslijmvlies. De infectie verloopt vaak asymptomatisch, maar kan soms gastritis en zweren in de maag of in het duodenumsegment van de dunne darm veroorzaken. De meest voorkomende symptomen van deze aandoeningen zijn brandend maagzuur of pijn in het bovenste deel van de buik, vooral bij vasten of in de vroege ochtend, wanneer de maag
leeg is. Andere geassocieerde symptomen zijn misselijkheid, verzadiging, refl ux, verlies van eetlust, boeren, gewichtsverlies en diarree. Zweren kunnen soms bloeden, waardoor langdurig bloedarmoede ontstaat. Op lange termijn wordt een besmetting met Helicobacter pylori in verband gebracht met een verhoogd risico op maagkanker.
Het zoeken naar Helicobacter pylori-specifieke antigenen in de ontlasting is een valide en niet-invasieve methode om een infectie snel vast te stellen in een vroeg stadium van de infectie.
De Helicobacter Pylori Antgeen Testkit heeft het CE 0483 keurmerk voor zelftesten en is geschikt voor thuisafname. De kit bestaat uit in totaal 1 test mogelijkheid.
Deze test heeft een gevoeligheid van 95,20 % en een specificiteit van 96,60 %. De algehele betrouwbaarheid is 96,00 % bij een drempelwaarde van 10 ng/mL
Gewicht | 0,045 kg |
---|---|
Afmetingen | 18 × 7,5 × 2,5 cm |
ALGEMEEN:
HELICOBACTER PYLORI
Helicobacter pylori is een bacterie dat zich bij voorkeur nestelt in het menselijke maagslijmvlies. De infectie verloopt vaak asymptomatisch, maar kan soms gastritis en zweren in de maag of in het duodenumsegment van de dunne darm veroorzaken. De meest voorkomende symptomen van deze aandoeningen zijn brandend maagzuur of pijn in het bovenste deel van de buik, vooral bij vasten of in de vroege ochtend, wanneer de maag leeg is. Andere geassocieerde symptomen zijn misselijkheid, verzadiging, reflux, verlies van eetlust, boeren, gewichtsverlies en diarree. Zweren kunnen soms bloeden, waardoor langdurig bloedarmoede ontstaat. Op lange termijn wordt een besmetting met Helicobacter pylori in verband gebracht met een verhoogd risico op maagkanker. Het zoeken naar Helicobacter pylori-specifieke antigenen in de ontlasting is een valide en niet-invasieve methode om een infectie snel vast te stellen.
PRINCIPES VAN DE TEST
HELICOBACTER PYLORI ANTIGEN TEST is een immunochromatografi sche test die de kleinste hoeveelheden H. pylori-antigenen in ontlastingmonsters detecteert met behulp van zeer specifieke goudgeconjugeerde monoklonale antilichamen die op de reactieve strip zijn aangebracht.
HANDLEIDING
Download
TESTPROCEDURE
Voordat u de test uitvoert, verzamelt u een ontlastingmonster volgens deze instructies:
VERZAMELEN VAN HET MONSTER
INTERPRETATIE VAN DE RESULTATEN
LEES HET RESULTAAT AF NA 10 MINUTEN
De intensiteit van de lijnkleuren is niet relevant voor de interpretatie van de resultaten van de test.
POSITIEF RESULTAAT
In het leesvenster verschijnen twee gekleurde banden bij de tekens T (test) en C (controle). De T-band kan minder intens (lichter) zijn dan de C-lijn. Deze uitslag betekent dat er Helicobacter pylori antigeen in de ontlasting zit en dat u een arts moet raadplegen.
NEGATIEVE RESULTATEN
Een gekleurde band verschijnt alleen onder het teken C (controle) . Dit resultaat betekent dat er geen Helicobacter pyloriantigeen in de ontlasting aanwezig is of dat de concentratie ervan onder de detectiegrens van de test (10 ng/ml) ligt.
ONGELDIG RESULTAAT
Als er geen banden verschijnen of als er alleen een streep onder het teken T (Test) staat, betekent dit dat het niet mogelijk was het resultaat van de test af te lezen, wat als ongeldig moet worden beschouwd. Het verdient aanbeveling de test te herhalen met een nieuwe testcassette en een nieuw ontlastingmonster.
HOE WERKT DE HELICOBACTER PYLORI ANTIGEN TEST?
De HELICOBACTER PYLORI ANTIGEN TEST is gemaakt om selectief de aanwezigheid van Helicobacter pylori antigeen in een ontlastingmonster vast te stellen met behulp van een combinatie van specifieke antilichamen. De laagste concentratie Helicobacter pylori-antigeen die de test kan aantonen is 10 ng/ml, hoewel in sommige gevallen monsters met een Helicobacter pylori antigeenconcentratie van 7-10 ng/ml een positief resultaat kunnen opleveren.
WANNEER KAN DE TEST WORDEN GEBRUIKT?
De HELICOBACTER PYLORI ANTIGEN test kan op elk moment van de dag worden uitgevoerd, wanneer u een stoelgang heeft, en u hoeft geen specifiek dieet te volgen.
KAN HET RESULTAAT ONJUIST ZIJN?
Het resultaat is juist als de instructies zorgvuldig worden opgevolgd. Het resultaat kan echter niet juist zijn als: het apparaat voor gebruik in contact komt met andere vloeistoffen, als per ongeluk een deel van de verdunner wordt gemorst, als het aantal druppels dat in het putje wordt afgegeven hoger is dan 4 of lager dan 2.
Als u medicijnen gebruikt, bespreek dan met uw arts of de medicijnen die u gebruikt de concentratie van H. pylori-antigeen in de ontlasting veranderen.
HOE MOET IK DE TEST INTERPRETEREN ALS DE KLEUR EN INTENSITEIT VAN DE TEST- EN CONTROLEBANDEN VERSCHILLEND ZIJN?
De kleur en de intensiteit van de banden zijn niet van belang voor de interpretatie van het resultaat. De banden moeten volledig en homogeen zijn. De test is positief ongeacht de intensiteit van de kleur van de testband.
IS HET RESULTAAT BETROUWBAAR ALS HET NA 15 MINUTEN WORDT AFGELEZEN?
Nee. De test kan precies 10 minuten na afloop van de procedure worden afgelezen.
WAT MOET IK DOEN ALS HET RESULTAAT POSITIEF IS?
Als het resultaat positief is, is er Helicobacter pylori-antigeen in de ontlasting aangetroffen en moet u een arts raadplegen, die zal bepalen wat er verder moet gebeuren.
WAT MOET IK DOEN ALS HET RESULTAAT NEGATIEF IS?
Een negatief resultaat betekent dat met de test geen Helicobacter pylori antigeen in de ontlasting is aangetoond of dat de concentratie van het antigeen onder de detectiegrens van de test ligt. Een negatieve uitslag kan dus niet garanderen dat er geen sprake is van een abnormale aandoening. Als de uitslag negatief is en de symptomen blijven bestaan, neem dan contact op met een arts.
HOE NAUWKEURIG IS DE HELICOBACTER PYLORIANTIGEN TEST?
De test is zeer nauwkeurig. Beoordelingsverslagen tonen een concordantiepercentage van 96% (CI 95%: 92,2% – 99,4%) met referentiemethoden. Ondanks de betrouwbaarheid van de test kunnen er vals-positieve en vals-negatieve resultaten zijn.
CNK: 4695029