Voorkomen is beter dan genezen

alcohol-en drugsgebruik op de werkvloer kost werkgevers miljarden per jaar aan productiviteitsverlies. Vraag het op de mens af of er een probleem bestaat in zijn organisatie op dit gebied en het antwoord is steevast nee, maar de cijfers liegen niet. Zo blijkt dat 20-25% van de bedrijfsongevallen een gevolg is van werken onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen. Daarnaast zijn de medewerkers met een dosseringsprobleem vaker ziek, minder functioneel en tonen ze vaker ongewenst gedrag naar collega’s toe.

Wat kun je er aan doen? Vrij veel.. met training en voorlichting kun je al veel problemen voorkomen. Zo krijg je met onze voorlichtingssessies antwoord op vragen als: hoe herken je middelen gebruik, wat is het detectievenster van alcohol en drugs, welke middelen zijn actueel, hoe maak ik het thema bespreekbaar, welk beleid mag je voeren, wat zijn de juridische kaders om rekening mee te houden, ook in het licht van de huidige AVG en GDPR wetgeving.

In samenwerking met onze partner Be-Responsible bieden we de verschillende trainingsprogramma’s voor leidinggevenden en medewerkers. Krijg beter inzicht in de mogelijkheden en risico’s in uw organisatie en krijg direct hulp bij problemen. Samen met onze ervaringen op testgebied en beschikbare testmiddelen krijgt u een unieke en leerzame training.

Schrijf je vandaag nog in op de volgende trainingen:

  • Alcohol- en drugsvrij werken voor leidinggevenden, duur 2x90min, datum in overleg
  • Webinar alcohol- en drugsvrij werken voor medewerkers (groep 10 personen), duur 60 min, maandelijks te boeken

Eerst een kennismaking? Geen probleem we plannen graag met u een sessie om te leren hoe we u het beste van dienst kunnen zijn.

Waarom samenwerken met Be-Responsible?

Daarom:

  • Professioneel en gecertificeerde trainers met ervaringsdeskundigheid
  • Experts in verslavingsproblematieken
  • Realistische doelen en snelle toegang tot hulporganisaties
  • Al meer dan 300 organisaties geholpen

Waarom werkt Be-Responsible samen met Alcoline? Oprichter Stephan Roelofs “Be-Responsible  is specialist op gebied van werk, verslaving en doserings-problematiek. Onze trainers en interventionisten zijn ex-verslaafden in herstel. Zij kennen de destructie van verslaving als geen ander. De samenwerking met honderden bedrijven, casemanagers, bedrijfsartsen en arbodiensten maken dat we in elke vorm een unieke sparringpartner zijn. 

Alcoline is voor ons een goede en betrouwbare ketenpartner waarmee we al jaren plezierig samenwerken”