Kalibratie

KALIBRATIE

Uw toestel heeft onderhoud nodig, waaronder kalibratie. Met preventief onderhoud voorkomt u onnodig uitval en waarborgt u het functioneren en de betrouwbaarheid van uw toestel. Wij adviseren uw alcoholtester iedere 500 testen of minimaal elke 12 maanden voor onderhoud aan te bieden.

 • Het nut van kalibreren:
  De sensor van uw toestel moet met regelmaat gecontroleerd worden en terug bijgesteld worden naar het nulpunt
  Iedere afgenomen test kan het nulpunt doen verschuiven. Hoe meer testen afgenomen worden, hoe meer het nulpunt zal verschuiven.
 • Indien de test vaak wordt gebruikt voor het testen van hoge alcoholconcentraties dan heeft dit extra effect op de verschuiving van het nulpunt.
  Indien het toestel niet of nauwelijks wordt gebruikt dan heeft dit invloed op de gevoeligheid van de sensor.
 • Uw garantie vervalt wanneer de kalibratie-intervallen niet worden gerespecteerd
  In de gebruiksaanwijzing van het toestel staat vermeld na hoeveel tijd of hoeveel testen (hetgeen het eerst komt) het gekalibreerd moet worden. Meestal is dit 6 maanden/500 testen of 1 jaar/1000 testen.

Kalibratie door Alcoline

Alcoline heeft een in-huis kalibratie/reparatie shop waarbij uw toestel snel en vakkundig wordt gekalibreerd of gerepareerd.

Welke toestellen kunnen wij kalibreren?

In principe kalibreren wij elke alcoholtester die bij Alcoline is aangeschaft. Desgewenst kalibreren wij ook elders aangekochte toestellen, mits het om vergelijkbare modellen gaat of als de kalibratie instructie bij ons bekend is. Vraag ons om een offerte. De datum voor de eerstvolgende kalibratie staat vermeld op de service sticker op het toestel. Indien deze ontbreekt dan kunt u uitgaan van een interval van ongeveer 6 tot uiterlijk 12 maanden na datum van aankoop.

Stuur uw toestel inclusief het Kalibratie Retourformulier op naar ons adres.

Vergeet niet uw zending voldoende te frankeren en bij voorkeur te verzenden met track&trace code. Wij hebben enkel uw toestel nodig, de verpakking en accessoires hoeft u niet mee te sturen. Neem voor meer details gerust contact met ons op door het contactformulier in te vullen, te mailen naar info@alcoline.be of te bellen naar 32 (0)36 331535 .