KRIJG GRIP OP ALCOHOL- EN DRUGS GERELATEERDE VEILIGHEIDSRISICO'S

TEST OP ALCOHOL OF DRUGS EN MONITOR HET RESULTAAT OP AFSTAND

de All-in-one oplossing voor hoog risico sectoren

Real-Time monitoring tool

iThylo is een realtime monitoringtool voor alcohol- en drugsgerelateerde risico’s. Ithylo is een web-based platform die de testgegevens van de alcoholtest en drugtest met behulp van een smartphone app direct weergeeft in een monitoringsoverzicht inzichtelijk op iedere pc, tablet of smartphone met internet connectie. Ithytlo werkt volgens de ISO 27001 standaard voor informatiebeveliging en respecteert de GDPR en AVG  gegevensbeschermingsvereisten.

Hoe werkt iTHYLO met alcohol?

Vrij eenvoudig, de testpersoon krijgt een AFM5 alcohol ademanalyse toestel welke hij koppelt aan zijn smartphone middels de Ithylo app. Na het eenmalig invoeren van de unieke inlogcodes kan de eerste test worden afgenomen. De testpersoon moet voor iedere test zijn naam ingeven en de  voorwaarden voor gebruik van de app accepteren. Hierna geeft de app instructie voor het afnemen van een alcoholtest. Zodra de persoon een test heeft afgenomen komt het testresultaat in beeld in mg/l (adem alcoholgehalte). Bij een positieve test geeft de app een voorspelling hoe lang het duurt tot het 0,00 ‰ niveau wordt bereikt. Het testresultaat wordt gedeeld in de Ithylo monitor, inclusief geografische locatie, tijdstip van testen en foto van het testmoment. Zowel vanuit de Ithylo app als in de monitor kan een pdf testrapport worden gedownload.

Hoe werkt iTHYLO met drugs?

Optioneel kunt u in iThylo ook een drugstest mogelijkheid opnemen. Ieder type drugstest kan worden vastgelegd na het invoeren van naam en het accepteren van de voorwaarden kan er een foto gemaakt worden van het testresultaat van de drugstest. Dit kan dus een drugsspeekseltest of urine drugstest zijn. De testpersoon moet aangeven of het resultaat positief of negatief is en dit ondertekenen, hierna wordt het gedeeld in de iThylo monitor zodat begeleider of supervisor het testresultaat kunnen beoordelen.

Wat kost het?

Dat valt best mee, in ieder geval is het een stuk goedkoper dan vergelijkbare systemen op de markt. Zie onze webshop voor de laatste prijs informatie of vraag ons om een offerte. Een deelname aan het Ithylo monitoring programma is voor een minimale periode van 12 maanden, hierna moet de alcoholtester teruggestuurd worden naar Alcoline voor onderhoud en kalibratie en kan er worden beslist of de monitoring wordt voortgezet. De iThylo alcoholtester hoort bij het abonnement en blijft eigendom van Alcoline.

Download hier de iTHYLO app

ITHYLO

SELECTEER welke test u gaat afnemen in de iThylo app. Indien u test op alcohol dan verbindt de AFM5 alcoholtester automatisch met de app als het toestel wordt aangezet. Als u test op drugs kunt u na het afnemen van de test het resultaat bewaren in de app.

Neem de TEST af door het volgen van de instructies in de app. Zorg bij het afnemen van de alcoholtest dat uw gezicht zichtbaar is in de app. iThylo neemt een foto van het testmoment inclusief geografische locatie, datum en tijd. Na het afnemen van de drugstest moet u een foto maken van het testresultaat en zelf beoordelen of de test positief of negatief is.

Na het TESTEN zullen de resultaten zichtbaar worden in de MONITOR inclusief foto, geografische locatie, tijd en datum van de test. In de monitor kunnen meerdere iThylo gebruikers worden weergegeven. Tevens kunt u informatie op vele manieren filteren en biedt  ITHYLO een complete rapportage oplossing.

Voor wie

Ithylo is een zeer nuttig tool voor (ambulante) verslavingszorg waarbij de zorgverlener heel eenvoudig de toestand van zijn client op ieder moment van de dag kan monitoren. Dit heeft als voordeel dat ook de client wordt beloond voor een goede prestatie en heeft een stok achter de deur om niet terug te vallen in oude gewoontes. Zijn werkgever is eveneens blij te beschikken over een medewerker die weer normaal inzetbaar is waarbij de veiligheidsrisico’s inzichtelijk zijn en onder controle.

Ithylo is evneeens van waarde in de transport- en maritieme sector, als er een bewijs moet worden overlegd dat een chauffeur of crew negatief testen op alcohol- en drugs. Ithylo regelt real-time de nodige rapportage zodat er snel en efficient gewerkt kan worden en niet eerst op inspectie gewacht moet worden.

Let op dat Ithylo alleen kan functioneren als alle partijen er voor de volle 100% mee instemmen.

Belangrijkste eigenschappen ITHYLO

 • Voldoet aan ISO27001
 • Alcoholtester koppelt eenvoudig middels BT met iedere Android of iOS smartphone
 • Deel in ITHYLO ook een drugstestresultaat van een drugsspeekseltest of urinedrugstest.
 • Resultaten direct inzichtelijk in ITHYLO web-based monitoring platform
 • Mogelijkheid om pdf rapport door te sturen inclusief tijdstip van test, locatie en bewijsfoto
 • Historische testgegevens beschikbaar in app en monitor
 • Voorspelling hoe lang het duurt om weer tot 0,00 mg/l ademalcohol te komen
 • Data wordt volgens de GDPR en AVG richtlijnen maximaal 365 dagen bewaard
 • Abonnement voor 12 maanden wordt automatisch stopgezet

Leveromvang ITHYLO

 • ITHYLO monitoring tool
 • AFM5 alcoholtester met bluetooth
 • 1x luxe beschermetui voor AFM5
 • 6x mondstukken
 • Applicatie op toestel
 • Drugstesten (tegen meerprijs)
 • Handleiding
 • Online training

Training ITHYLO

Als u besluit iTHYLO te gaan gebruiken dan ontvangt u een training voor gebruik van applicatie en monitor, na ontvangst van de hardware (alcoholtester en optionele drugstesten) en software plannen we de online training om de verschillende mogelijkheden te bespreken. De training kan worden bijgewoond door meerdere mensen.