KETOSCAN

KETOSCAN MINI – WERELDS EERSTE KETONEN METER MET VERWISSELBARE SENSOR

SNEL EN PIJNLOOS EEN BETROUWBAAR RESULTAAT

Over de Ketoscan

Wat is keto of ketone?

Bij de verbranding van vetten in het lichaam ontstaan zogenaamde ketonen. Daar is dus ook de naam ‘keto’ of ‘keto dieet’ op gebaseerd. De lever produceert ketonlichamen zodra het lichaam vet verbrandt in plaats van koolhydraten. Deze serie van processen noemt men Ketosis. Als het lichaam sneller vetten verbrandt, neemt het aantal ketonen toe. Door het aantal ketonen te meten, weet u hoe snel het lichaam vet verbrandt. Wie dus wil weten hoe het is gesteld met de vetvoorraden in zijn of haar lichaam doet er verstandig aan om de verbranding te meten met de Ketosis scan of Keto scanner.

Hoe werkt de KETOSCAN-mini?

Om de hoeveelheid vetverbranding te meten tijdens het Keto dieet is de KETOSCAN-mini eigenlijk een must. De Keto scanner meet zeer nauwkeurig de adem aceton concentratie in het lichaam. De adem aceton concentratie is één van de ketonlichamen. Door dit te meten, krijgt men inzicht in de actuele hoeveelheid lichaamsvet die wordt verbrand in de ketosis fase waarin de persoon zich op dat moment bevindt. Zo biedt de Keto scanner de benodigde informatie over de fysieke conditie van de persoon die gescand wordt, zoals wanneer eten en sporten of fitness ingepland kan worden.

Hoe nauwkeurig is KETOSCAN Mini?

De KETOSCAN–mini is zeer nauwkeurig. De verhouding tussen de acetonconcentratie in het bloed en de acetonconcentratie in de adem is 1:1. Dat is de reden waarom de KETOSCAN de acetonconcentratie in het bloed zo nauwkeurig kan meten.
Tijdens een onderzoek door de Universiteit van Wenen, om de nauwkeurigheid van de snelheid van het lichaamsvetverlies door acetonconcentratie te bepalen, toonden de testresultaten aan dat het door de KETOSCAN-mini geteste lichaamsvetverlies en het werkelijke lichaamsvetverlies (g/uur) relatief consistent zijn. De Ketoscan maakt gebruik van ademgasanalyse technologie van Sentech, ‘s werelds marktleider op het gebied van de ontwikkeling en de productie van ademanalyse apparatuur.
De Ketoscan-mini wordt wereldwijd verkocht en heeft het CE, TüV Rheinland en het Amerikaanse FDA-keurmerk, waarmee een veilig gebruik van de scanner gegarandeerd is.

Belangrijkste kenmerken:

KETOSCAN

Een handige en snelle manier om uw ketonengehalte overal en altijd te testen en bij te houden. De KETOSCAN werkt hetzelfde als een (alcohol) blaastest

KETOSCAN

Uw testresultaat is direct afleesbaar op de Ketoscanner of in de KETOSCAN app. Die app kunt u downloaden in de Apple-store of in de Google Play-store.

KETOSCAN

De zeer nauwkeurige aceton gassensor kan worden vervangen na 300 testen voor een continue nauwkeurige meeting. Stuur uw Ketoscanner gerust naar Alcoline voor een kalibratie

KETOSCAN app

Gebruik KETOSCAN-mini samen met de KETOSCAN app voor een optimale KETOSCAN ervaring.

Bekijk al uw testresultaten in ppm en monitor de veranderingen in uw ketonengehalte en vetverbrandingswaarden, alles op één plek. Upload foto’s en notities over uw eetpatroon en bekijk de invloed hiervan op uw ketonengehalte.

Download de app nu op uw smartphone:

KETOSCAN
KETOSCAN

 

Nauwkeurige verbrandingsmeter bij het keto dieet

Wie een keto dieet volgt, is bezig met een manier van afvallen waarbij heel weinig eten volstrekt niet aan de orde is. Een ketogeen dieet is een koolhydraatarm dieet. Dat houdt in dat u slechts 30 gram koolhydraten per dag eet. Dat is ook de energievoorraad die als eerste wordt aangesproken om het lichaam te laten functioneren. Als die 30 gram koolhydraten op zijn, kiest het lichaam ervoor om de vetvoorraden in het lijf aan te spreken. En als het lichaam vetten gaat verbranden, neemt de natuurlijke vetvoorraad sneller af en is gewicht verliezen vrij makkelijk.

Wat is het keto dieet?

Een ketogeen dieet is een koolhydraatarm dieet. Het voordeel van keto eten is dat u minder koolhydraten tot u neemt, waardoor de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Het resultaat is minder snel behoefte aan eten. Bovendien eet men tijdens het ketogeen dieet veel vetten, aangevuld met eiwitten, waardoor een verzadigd gevoel ontstaat.

Betekenis van de meetwaarden

~ 3.9       U verbrandt gemiddeld 2.0 gram per uur lichaamsvet

~ 9.9       U verbrandt gemiddeld 5.0 gram per uur lichaamsvet

1 0 ~ 3 9    U verbrandt 10 gr/uur lichaamsvet. Dit niveau niet op langere termijn handhaven

4 0 ~ 6 0    Lichaamsvet verbrandt te snel. U bent mogelijk in staat van ketoacidose, informeer uw huisarts

6 0 ~          U begeeft zich in staat van ketoacidose met ernstige risico’s voor de gezondheid. Ga naar uw huisarts.