Alcoholtester voor persoonlijk gebruik

Het nut van de alcoholtester voor eigen gebruik

Heeft u wel eens gedacht over het aanschaffen van een alcoholtester voor eigen gebruik? Als u vaak met de auto naar een feest gaat of na drinken van veel alcohol na een gezellige bijeenkomst met de auto terugrijdt, neemt u een groot risico. U weet wellicht al dat het zowel voor uzelf als voor uw medeweggebruikers gevaarlijk is om te rijden met een slok op. Raakt u betrokken bij een auto ongeluk, dan dient u altijd een blaastest te doen. Zelfs als u het ongeval niet veroorzaakt heeft, kunt u met een te hoog alcoholpercentage in uw bloed toch een fikse boete verwachten. Deze boetes betreffen namelijk niet een paar tientjes, maar kunnen oplopen tot in de honderden euro’s. Dat maakt de alcoholtester voor persoonlijk gebruik zeer aan te raden. Zo kunt u voor u vertrekt testen hoeveel alcohol zich in uw bloed bevindt en of het nog verstandig is om met de auto te rijden. U kunt er dan voor kiezen een andere vorm van vervoer in te schakelen, waarbij u zelf niet het vervoermiddel bestuurt. Dit bespaart u een flinke boete en mogelijk verlies van uw rijbevoegdheid.

De alcoholtester en wetgeving

De alcoholtester voor persoonlijk gebruik hoeft u in Nederland niet verplicht in de auto te hebben. Echter is het wel aan te raden. Zo kunt u altijd controleren hoeveel alcohol u in uw bloed heeft. Er mag zich maximaal 0,5 promille aan alcohol in uw bloed bevinden. Dit omvat 0,25 milligram alcohol per lucht die u uitademt. Indien u minder dan vijf jaar uw rijbewijs heeft, mag u enkel 0,2 promille alcohol in uw bloed hebben, dit komt overeen met 1 standaard glas alcohol.

Alcoholtester op reis

Als u van plan bent om binnenkort naar het mooie Frankrijk op reis te gaan, dan bent u wel verplicht een alcoholtester met NF keurmerk in uw auto te hebben. Echter krijgt u geen boete als u dit niet doet. Als de politie u staande houdt voor een blaastest, dan gebruiken ze hun eigen apparaten die ook gebruikt kunnen worden als bewijslast. De alcoholtester die u heeft, is dus enkel om uzelf te controleren of u wel mag rijden of om aan de Franse wetgeving te voldoen. Mocht u geen alcoholtester met NF keurmerk hebben of is uw tester over de houdbaarheidsdatum heen dus niet meer geldig voor gebruik dan kan de Gendarmerie of Police National van u eisen een goedgekeurde alcoholtester te gaan kopen. Dit kan u een aanzienlijke vertraging in uw reis opleveren.

Onze kwalitatieve alcoholtester

Bij Alcoline kunnen wij u van een kwalitatieve alcoholtester voor persoonlijk gebruik voorzien. Deze beschikt over het NF-keurmerk en is het meest milieuvriendelijke alternatief omdat de tester geen chroom bevat. Dit maakt dat de alcoholtesters geheel voldoen aan de Europese en Franse wetgeving. U kunt deze test eenmalig gebruiken en u profiteert van een zeer gebruiksvriendelijke alcoholtest. U haalt simpelweg het testbuisje uit de rand van de ballon en klikt de uiteinden naar elkaar toe, vervolgens blaast u de ballon volledig op met een constante flow. Plaats daarna het testbuisje in het blauwe uiteinde van de ballon en druk de lucht uit de ballon. Als de ballon volledig leeg is gedrukt houdt u het testbuisje één minuut in uw hand. Lees hierna het resultaat; bij rode kristallen bevat zich 0,5 promille of meer alcohol in uw bloed, blijven de kristallen wit dan zit u onder de limiet. Voorkom boetes en kies voor een alcoholtester van Alcoline!