Mondmasker – niet medisch – FFP2 – CE2198

Vanaf 8,75

Mond-neusmasker type FFP2 voor niet-medisch professioneel gebruik. Voldoet aan EN149:2001+A1:2009 classificatie FFP2 en heeft een filter efficiency van >95%.

Dit filterend half masker sluit zeer goed aan op het gezicht en heeft een optimaal draagcomfort door zachte schuimrubberenneusbrug.

Bescherm u met dit masker optimaal tegen stof en mogelijke ziekteverwerkers. Dit 5 laags masker kan langdurig tot wel 36 uur gebruikt worden en heeft het CE keurmerk.

Dit product is uit voorraad leverbaar.

Categorie: Artikelnummer: MASKFFP2-BASE

Beschrijving

Beschrijving:

Filtrerende gezichtsmaskers (FFR), die soms wegwerp maskers of mondmaskers worden genoemd, zijn onderhevig aan diverse wettelijke voorschriften. Deze normen specificeren bepaalde vereiste fysieke eigenschappen en prestatiekenmerken om correcte naleving van de specifieke norm te claimen. De autoriteiten verwijzen vaak naar deze normen bij het doen van aanbevelingen voor gezichtsmaskers, waarbij ze bijvoorbeeld aangeven dat bepaalde doelgroepen een “N95, FFP2, of gelijkwaardig” mondmasker moeten gebruiken.

Hieronder een overzicht van veelgebruikte benamingen en bijhorende prestatienormen:

  • N95 (Verenigde Staten NIOSH-42CFR84)
  • FFP2 (Europa EN 149-2001)
  • KN95 (China GB2626-2006)
  • P2 (Australië/Nieuw-Zeeland AS/NZA 1716:2012)
  • Korea 1e klasse (Korea KMOEL – 2017-64)
  • DS (Japan JMHLW-Melding 214, 2018)

Zoals uit de volgende overzichtstabel blijkt, zie tabel op de volgende pagina, mag worden verwacht dat de filterende gezichtsmaskers die aan deze normen voldoen, zeer goed functioneren. Dit wordt bij voorkeur door een onafhankelijk laboratorium getoetst in het land waar het product wordt gebruikt om zeker te stellen dat het mondmasker voldoet aan de lokale eisen.

Op basis van deze vergelijking is het redelijk om China KN95, AS/NZ P2, Korea 1st Class en Japan DS FFR’s te beschouwen als “gelijkwaardig” aan de Amerikaanse NIOSH N95 en Europese FFP2-gezichtsmaskers, voor het filteren van niet op olie gebaseerde deeltjes, zoals die welke ontstaan bij branden, PM 2,5 luchtverontreiniging, vulkaanuitbarstingen of bio aërosolen (bv. virussen). Echter, voordat een beademingsproduct wordt geselecteerd moeten de gebruikers de plaatselijke voorschriften en vereisten inzake ademhalingsbescherming raadplegen of zich wenden tot de plaatselijke volksgezondheid.

Overzicht wettelijke voorschriften filterende gezichtsmaskers:

Bron: 3M Personal Safety Division