Alcoholtesters en Drugstesten voor Politie en Gemeentes

Zoekt u een alcoholtester en drugstest die ook gebruikt wordt door Politie, Justitie, Marechaussee en overigehandhavers van de wet? Ook dan bent u bij Alcoline aan het juiste adres. Wij leveren alcoholtesters die door de instanties zijn goedgekeurd of het product dat momenteel door de Politie wordt gebruikt om een test af te nemen. Voordeel wat wij onze klanten kunnen bieden is een snelle levertijd omdat wij de producten op voorraad houden.

Aanbevolen producten voor Politie en Gemeentes

Wet & Regelgeving

In België schrijft de wet voor dat u maximaal 0,5 promille alcohol in het bloed mag hebben (of 0,22 mg alcohol per liter uitgeademde lucht).
Voor beroepschauffeurs is de limiet 0,2 promille. Dit betekent dat het niet verboden is om met alcohol op aan het verkeer deel te nemen, echter betreft het slecht een zeer beperkte hoeveelheid van één tot maximaal twee glazen alcohol.

Een alcoholtest geeft aan of u de limiet heeft bereikt of overschreden. Indien u dus meer dan 0.5 promille alcohol in het bloed heeft (0,2 voor professionele bestuurders) dan bent u strafbaar. De politie gebruikt alcoholtesters op straat. Een alcoholtester is een apparaat, waar je op moet blazen. Aan de uitslag kan de politie zien of je alcohol gedronken hebt (er verschijnt dan een P/A, A of F) of dat je gewoon mag doorrijden (als er een P verschijnt). Als je te veel hebt gedronken, moet je op het politiebureau een ademanalysetest doen. Op basis daarvan maakt de politie het proces verbaal. Je bent namelijk strafbaar als je met teveel alcohol op achter het stuur kruipt. Zowel in de auto als op de scooter en fiets. De politie is niet verplicht om selectieapparatuur te gebruiken. Als je naar het gebruik van alcohol ruikt of als het aan je gedrag te merken is, dan kan dit ook al voldoende zijn voor een nader onderzoek. Bij grootschalige controles gebruikt de politie een zogenaamde ‘sniffer’ waarmee de politie nog sneller alcoholgebruik kan constateren.

Weigeren van een politie alcoholtest?

Zo’n ademtest kunt u in principe niet weigeren. Wel hebt u recht op 20 minuten uitstel maar de vraag blijft of dit in uw voordeel is. Het heeft enkel zin als u het kwartier ervoor nog gedronken hebt en dus mogelijk nog mondalcohol blaast. Sterker nog, het kan zelfs in uw nadeel werken. Het kan zijn dat nog niet alle alcohol is opgenomen in uw bloed met als gevolg dat het alcohol promillage in die 20 minuten nog verder gestegen is.

Een ademtest, -analyse of bloedproef weigeren kunt u niet. Weigert u toch, dan wordt u als positief beschouwd. En u krijgt meteen een rijverbod van zes uur.

Drugs in het verkeer

Drugs in het verkeer zijn absoluut verboden. Dit geldt voor alle hard- en softdrugs dus ook XTC, amfetamine en GHB.

Drugsgebruik is aan te tonen via een speekseltest, bloed- of urineproef. Bent u een verdachte bestuurder? Dan moet u deze testen verplicht ondergaan.

Aangehouden onder invloed van drugs: welke straffen?

De boetes zijn niet mals. U krijgt een rijverbod van tenminste 12 uur opgelegd en mogelijk intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen! Bij een positieve test kunt u een geldboete van tussen de € 1.100 en € 11.000 krijgen plus een verval van het recht tot sturen. Bij herhaling binnen 3 jaar na veroordeling kunt u een gevangenisstraf opgelegd krijgen van 1 maand tot 2 jaar en/of een geldboete van € 2.200 tot € 27.500 plus een verval van het recht tot sturen van 3 maanden tot 5 jaar of definitief.

Neem contact met ons op voor een offerte, bel naar 03 6331535 mail naar info@alcoline.be of vul het contactformulier in.

Neem contact op