Alcoholtesters en Drugstesten voor Transport & Logistiek

De Transport & Logistiek sector is een belangrijke bedrijfstak voor Alcoline. Niet alleen omdat deze sector zeer actief is in het informeren en controleren van hun personeel op alcohol- & drugsgebruik tijdens het uitoefenen van hun professie maar ook de maatschappelijke voortrekkersrol die de Transport & Logistiek sector zichzelf heeft toebedeeld. De T&L sector is dan ook een van de weinige sectoren die het hele bereik van alcoholtesters & drugstesters afneemt, van eenmalige testers voor een reis door Frankrijk t/m alcoholsloten, en drugstesten om periodiek of bij twijfel de chauffeurs te testen op alcohol & drugsgebruik.

Aanbevolen producten Transport & Logistiek

Wet & Regelgeving

In België schrijft de wet voor dat een beroepschauffeur maximaal 0,2 promille alcohol in het bloed mag hebben (of 0,098 mg alcohol per liter uitgeademde lucht). Dit betekent dat de limiet een zeer beperkte hoeveelheid betreft van één tot maximaal twee glazen alcohol.

Een alcoholtest geeft aan of u de limiet heeft bereikt of overschreden. Indien u dus meer dan 0.2 promille alcohol in het bloed heeft dan bent u strafbaar.

De risico’s zijn groot indien u wordt gepakt met alcohol op achter het stuur. Tussen de 0,2 en 0,5 promille riskeert u al een rijverbod van 2uur en een boete van € 105,-. De politierechtbank kan u zelfs een geldboete van 200 tot 4000 euro geven  en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar. Vanaf 0,8 promille kan de rechter u een alcoholslot opleggen.

In Frankrijk moeten bussen verplicht worden uitgerust met een alcoholslot. De boetes in Frankrijk lopen uiteen van € 135,- t/m € 3500,- en ontzegging van rijbevoegdheid en in beslagname van het voertuig.

ALCOHOLSLOT: de raad van de Europese Unie heeft een voorstel aanvaard om vanaf 2022 een reeks systemen te verplichten in nieuwe auto’s waaronder een alcoholslot. Het streven is om in 2050 nul verkeersdoden te hebben. Op dit moment is 20% van het totaal aantal verkeersdoden te wijten aan alcohol in het verkeer. Alcoline is exclusief distributeur van LION Laboratories die met hun DS-25 Vehicle Interlock een zeer betrouwbare en veel gebruikte Interlock leveren. Alcoline werkt samen met verschillende system integrators in België en Nederland om uw systeem snel en correct in te bouwen. Vraag ons om een offerte op maat, neem contact op door te mailen naar info@alcoline.be, bellen naar 036331535 of het formulier in te vullen.

Neem contact op