Alcoholtesters en Drugstesten voor de Scheepvaart

Alcoline levert sinds vele jaren alcoholtesters en drugstesten aan de beroepsvaart. Hierbij houden wij rekening met de specifieke wensen van onze klanten zoals betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van testen en de beschikbaarheid van het toestel indien dit gekalibreerd moet worden. Daarnaast is er in de scheepvaart vaak sprake van wisselend personeel waarvoor Alcoline een unieke Safety Testkit Alcohol & Drugs heeft ontwikkeld om in het geval van twijfel een eerste betrouwbare screening te kunnen uitvoeren.

Aanbevolen producten Scheepvaart

Wet & Regelgeving

REGEL: Als u onder invloed bent van alcohol mag u niet met een schip varen. Het alcoholgehalte van uw bloed mag niet hoger zijn dan 0,5 promille (220 µg/l) . Dit geldt zowel voor de pleziervaart als voor de beroepsvaart. Om te controleren of u alcohol heeft gedronken, kan de waterpolitie u een ademtest laten doen. Als u deze ademtest weigert, kunt u een boete krijgen.

BOETES:  Alcoholovertredingen boven 0,51 promille leveren steevast een dagvaarding op. Meestal worden dezelfde regels toegepast als gebruikelijk bij verkeersovertredingen, zie onderstaand overzicht:

Alcoholpromillage

Boete

Educatieve maatregel

Van 0,00 tot 0,50 promille

n.v.t.

n.v.t.

Van 0,51 tot 0,80 promille

360,-

n.v.t.

Van 0,81 tot 1,00 promille

500,-

LEMA-cursus

Van 1,01 tot 1,15 promille

600,-

EMA-cursus

Van 1,16 tot 1,30 promille

750,-

EMA-cursus

Van 1,31 tot 1,80 promille

Bepaald door rechter

EMA-cursus

Van 1,81 promille of meer

Bepaald door rechter

Onderzoek alcohol

Bij een promillage boven de 2,35 promille kan iemand een taakstraf of gevangenisstraf krijgen.

VERANTWOORDELIJKHEID: Pleziervaart en alcohol gaan soms hand in hand. Blijf je echter altijd realiseren dat je als schipper verantwoordelijk bent voor je opvarenden, ook al sta je niet aan het roer. Het is te vergelijken met het laten besturen van een auto door iemand zonder rijbewijs: is er geen vaarbewijs terwijl dat voor het betreffende schip wel nodig is en ontstaat er schade, dan is de kans heel groot dat je als schipper/eigenaar daarvoor de consequenties moet dragen.

CONTROLE: wist u dat u Alcoline kunt inhuren om periodieke controles uit te voeren aan boord van uw schepen. Wij werken samen met gekwalificeerde partners, gecertificeerd om alcoholtesten en drugstesten af te nemen. De testen voldoen aan de wettelijke eisen en richtlijnen zoals AVG en OCIMF. De gewonnen informatie wordt uiterst vertrouwelijk behandeld.

Indien gewenst zijn de controleurs in het bezit van het HUET- en BOSIET-certificaat en een geldige medische keuring. Neem contact met ons op voor een offerte, bel naar 036331535 mail naar info@alcoline.be of vul het contactformulier in.

Neem contact op