Alcoholtesters en Drugstesten voor Evenementen

De evenementensector is in zowel Nederland als in België gegroeid tot een miljardenindustrie. Aan de ene kant van het spectrum bevinden zich de netwerkevents zoals beurzen, borrels, seminars, enz. en aan de andere kant heb je de massa-events zoals muziekfestivals en grootschalige sportevenementen. De organisatoren hebben bij al deze evenementen één ding gemeen, ze willen een veilig onderdak bieden aan zoveel mogelijk mensen en problemen tijdens het event zoveel mogelijk vermijden. Een belangrijk onderdeel voor de veiligheid van een event is het gecontroleerd houden van het alcohol- en drugsgebruik van de bezoekers. Hiervoor komt Alcoline in beeld. We hebben in samenwerking met de sector verschillende producten ontwikkeld die zich uitstekend lenen voor het gebruik tijdens uw event. Als controlemiddel maar ook ter bevordering van de bewustwording.

Aanbevolen producten Evenementen

Wet & Regelgeving

WET: Organiseert u een evenement en wilt u alcohol schenken? Zorg dat u van de gemeente een ontheffing krijgt volgens artikel 35 van de Drank- en Horecawet (DHW). Let wel op dat wanneer er minderjarigen op uw event komen de organisator verantwoordelijk is voor het handhaven van de wet, wat betekent dat er geen alcohol mag worden geschonken aan jongeren onder de 18 jaar.

BOETE: de boetes zijn niet mals, bent u in overtreding dan is de boete voor de eerste overtreding € 1.360,- en bij herhaling worden de boetes hoger. Ook mag er niet worden geschonken aan personen die al dronken zijn, dat is niet goed te monitoren dus daar kan een alcoholtester van pas komen voor zowel het personeel als voor de persoon in kwestie. U neemt de situatie namelijk van een indicatieve inschatting naar een getoetst resultaat wat helpt om de persoon te overtuigen dat meer alcohol schenken volgens de wet verboden is maar ook gezondheidshalve af te raden is.

Neem contact met ons op voor een offerte, bel naar 036331535 mail naar info@alcoline.be of vul het contactformulier in.

Neem contact op