Altijd een alcoholtester in uw auto

Alcoholtester in de auto? Ja natuurlijk!

Gaat u meestal met de auto naar een feestje? Of is de zogenaamde ‘derde helft’ in de voetbalkantine vaak te gezellig en rijdt u daarna toch met de auto naar huis? U neemt daarmee een groot risico. Met een slok op autorijden is gevaarlijk voor uzelf en uw medeweggebruikers. Als u met uw auto bij een ongeval betrokken raakt, moet u altijd een blaastest doen. En ook al bent u niet de veroorzaker van het ongeval; u bent met een te hoog alcoholpromillage in uw bloed toch strafbaar. En de boetes voor alcohol in het verkeer zijn niet flauw. Het is daarom altijd verstandig om een alcoholtester in uw auto te hebben liggen. U kunt dan voor vertrek testen of het alcoholpromillage in uw bloed het nog toelaat om de weg op te gaan. U kunt dan besluiten om niet zelf te rijden, een taxi te bellen, het openbaar vervoer te nemen, of even te wachten met rijden. U voorkomt er een hoop gedoe mee.

Wetgeving rond de alcoholtester

De alcoholtest is in Nederland niet verplicht. Maar wel heel verstandig. Met de alcoholtest kunt u zelf checken hoeveel alcohol u in uw bloed heeft. Zo kunt u zelf bepalen of u wel of niet in staat bent om uw voertuig te besturen. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in uw bloed is 0,5 promille, Dit komt neer op 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht. Heeft u korter dan drie jaar uw rijbewijs? Dan geldt het limiet van 0,2 promille alcohol in uw bloed.

Alcoholtester in Frankrijk

In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtester bij u te hebben in de auto, maar u krijgt geen boete voor weigering. Moet u in Frankrijk langs de weg een blaastest doen, dan worden er speciale alcoholtesters van de politie gebruikt. Uw alcoholtesters zijn dus enkel voor eigen gebruik, om te controleren of u de weg op mag.

Alcoholtester van Alcoline

Alcoline biedt een alcoholtester die voorzien is van het NF-kenmerk en het REACH-compliant. Dit betekent dat deze geheel voldoet aan de Franse en Europese wetgeving. De test is geschikt voor eenmalig gebruik en is zeer gebruiksvriendelijk. U haalt het testbuisje uit de rand van de ballon, blaast deze op en drukt de uiteinden van het buisje samen. Via het buisje duwt u de lucht in de ballon. Binnen enkele minuten leest u het resultaat al af. Kleuren de witte kristallen rood, dan zit u boven de 0,5 promille alcohol en kunt u niet rijden. Kies er ook voor om veilig de weg op te gaan door uzelf te controleren. Schaf vandaag nog twee alcoholtesters aan bij Alcoline!